Home » Leiderschap » Aanbevelingen

Een aantal keer in het jaar heb ik een mentor /coaching gesprek met Daniël. Deze gesprekken hebben voor mij een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling als leider én aan mijn leiderschapsvaardigheden als voorganger van een gemeente. Daniël heeft een schat aan ervaring als leider opgedaan en gebruikt deze om mij te helpen een betere leider te worden.

 

Wat mij aanspreekt aan onze gesprekken is dat Daniël geen methode gebruikt maar zoekt naar een manier die aansluit bij mijn persoonlijke behoefte. Mijn ervaring is dat leiderschap soms ook verwarrend kan zijn, er zijn veel ballen hoog te houden en regelmatig hebben we als leiders te maken met complexe situaties. Door de persoonlijke benadering en de heldere, soms scherpe vragen, helpt Daniël mij om beter inzicht te krijgen. Als ik na een gesprek weer naar huis rijd en mijn vrouw bel dan zeg ik regelmatig tegen haar,  “Daniël heeft het vermogen om precies de goede vragen te stellen”.  Dat is soms best wel confronterend maar altijd rijd ik naar huis met nieuwe moed.  Dat komt omdat Daniël iemand is die, in onze gesprekken laat zien dat hij in mij gelooft.

 

Waflried Giltjes, senior voorganger Shelter, Haarlem


Drie jaar geleden hebben wij de hulp ingeroepen van Daniël. We waren in die tijd als gemeente in een transitie. We waren in naam en woordverkondiging een Pinkstergemeente, maar in de praktijk een hele fijne warme gemeente waar iedereen zich thuis voelde, maar waar er weinig te vinden was van de gaven van de Geest en het handelen in opdracht van Jezus om de volken tot Zijn discipelen te maken.

 

Als leiders hebben we toen een statement gemaakt: we gaan er niet alleen over spreken, maar we gaan het ook doen! Op grond van een letterlijke gebedsverhoring ben ik toen in contact met Daniël gekomen. We wilden graag hulp en raad hoe we de veranderingen op een wijze manier konden doorvoeren, en hoe te voorkomen we dat we terugvallen in oude patronen.

 

Daniël heeft in een eerste ontmoeting geproefd en geïnventariseerd wat er leefde in ons leidersteam en wat er nodig was om ons doel te bereiken. Hij heeft ons een voorstel gedaan voor een te lopen traject van vijf avonden. Waarin hij ons stap voor stap meenam in het proces om tot een hecht team te worden, dat de gemeente leidde vanuit de gaven die God aan een ieder van ons gegeven heeft. We hebben doelen uitgezet naar de toekomst: hoe we zelf konden groeien in leiderschap, hoe we leiders kunnen trainen. Hoe we de gemeente meenemen in een Koninkrijksgericht denken en handelen. Hoe we vanuit de vijfvoudige bediening de gemeente kunnen opbouwen, bekrachtigen en uitzenden. Hoe onze samenkomsten op de aanwezigheid van God gericht worden en Gods woord met kracht gebracht wordt. En nog veel meer nuttige lessen, waar we nu nog steeds de zegenrijke vruchten van plukken. Wij bevelen Kingdom Leadership van harte bij u aan!!

 

Namens het team van E.G.Lisse,  Jaap Spaargaren, voorganger

 


Als ik iemand mag aandragen met wijsheid en inzicht op het gebied van leiderschap, dan is het Daniël Renger wel! Daniël is niet alleen een man die veel leiderschapstools in huis heeft, maar dit ook uitdraagt op een unieke wijze. 

 

De afgelopen 2 jaar heb ik structureel met Daniël opgetrokken in een traject van coaching wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling als jonge leider. De nadruk lag hierbij op het gebied van gemeenteontwikkeling in de praktijk. Ik ben bijzonder onder de indruk van de manier waarop hij mij voortdurend weet te motiveren om niet op de omstandigheden te zien, maar juist het grotere plan van onze Vader te omarmen. En daarmee het koninkrijk van God, en de gaven die in je zijn, zichtbaar te laten worden. Met als hoofdreden dat zo het Koninkrijk van God gebouwd wordt op de plaats waar jij bent. 

 

Naast zijn geweldige vaardigheden als coach/trainer, heb ik Daniël leren kennen als een nederig, bemoedigend, betrouwbaar en betrokken persoon met wie je met plezier samenwerkt. Ik wil je dan ook aanmoedigen om jouw leiderschapsreis te maken in samenwerking met Daniël, omdat ik zeker weet dat je zult groeien in elk facet van jouw leven als leider.

 

Met vriendelijke groet, 

Stefan van Eck, voorganger Oase, Anna Paulowna


Zelden kom je iemand tegen die zo gedreven is als Daniel om je te helpen met persoonlijke ontwikkeling in leiderschap. In de zomer van 2015 woonde ik in Alkmaar een seminar bij over leiderschap. Daar hoorde ik Daniel voor het eerst spreken. Meteen maakte God mij duidelijk dat ik met Daniel contact moest leggen. In dat jaar was ik bezig met de oprichting van een nieuwe gemeente in Langedijk en leiderschapsontwikkeling was één van de eerste aspecten waarover God mij duidelijk maakte om in te investeren. We hebben die dag kort met elkaar gesproken en gekeken hoe we verder zouden gaan. 
 
Ik heb Daniel leren kennen als iemand die niet alleen kennis heeft, maar vooral ook enorm veel levenservaring heeft op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Zijn coaching is daardoor gericht op beide gebieden. Hij geeft op een begrijpelijke manier onderwijs en deelt graag zijn kennis. Met name bevestigt hij het proces waar God mee bezig is in je persoonlijk leven. Leiderschap ontwikkleing is niet altijd gemakkelijk, omdat God steeds weer je door persoonlijke vorming processen leidt en daardoor je karakter vormt en kneedt. Daniel weet je altijd weer te motiveren om goed door deze processen te gaan en alles te pakken wat God je daarin wil leren. Daniel zijn persoonlijke relatie met God, het delen van zijn kennis en ervaring,  de bevestiging en bemoediging die hij geeft, maken dat je leiderschap en je karakter zich steeds sterker kunnen ontwikkelen. Bij mijzelf groeit op deze manier een steeds krachtiger fundament als leider. Met Daniel als coach ben ik enorm gezegend en ik geloof daarmee ook het Koninkrijk van God.
 
Jonathan Venema, Voorganger VEG De Ark Langedijk