Home » Leiderschap » Conflicthantering

CONFLICTHANTERING


IJSKOUDE BERG OF SPRINGPLANK

VOOR GROEI?

 

Conflicten kunnen voelen als ijskoude bergen die overwonnen moeten worden. De onderlinge relaties en de sfeer van samenwerken zijn gedaald tot het vriespunt. Iedereen voelt de spanning. Communicatie komt tot stilstand. Redenen voor jouw gelijk worden geformuleerd. De confrontatie komt onvermijdelijk. 

 

Conflicten worden door veel mensen als onwenselijk en spannend ervaren. Maar toch horen conflicten bij het leven en waar mensen samenwerken komen conflicten voor. 

 

Wat als jij nu in staat zou zijn om de juiste 'gereedschappen' in handen zou hebben om het conflict juist tot een springplank voor groei in de onderlinge relaties, in je team of binnen je gemeente te maken. 

 

Door jarenlange ervaring, door zelf door conflicten te zijn gegaan en door veel conflicten te hebben bemiddeld weet ik dat het heel goed mogelijk is om conflicten als springplanken voor groei te zijn. 

TRAINING

 

Je kunt in één dag, goed inzicht krijgen in hoe jij reageert op conflicten, wat de cyclus van conflict is, en welke vaardigheden er zijn om jouw conflict een springplank van groei te maken. 

 

Neem contact met mij op om een trainingsdag voor jouw team of jouw gemeente te verzorgen zodat jij, je team en/of je gemeente toegerust zijn om op een effectieve wijze met een conflict om te gaan. 


BEMIDDELING

 

Mocht je om wat voor reden in een conflict zitten en op zoek zijn naar bemiddeling dan kan ik je daarbij helpen. Neem contact met me op om de mogelijkheden voor bemiddeling te bespreken.