Home » Leiderschap » Gemeente opbouw instrumenten

GEMEENTE OPBOUW INSTRUMENTEN

Hieronder vind je een beschrijving van zes gemeenteopbouw instrumenten die beschikbaar zijn voor individuen of voor teams. Je kunt deze tests los bestellen in de webshop. Je kunt je ze ook in laten zetten als er sprake is van mentoring, coaching of team begeleiding.

Aan jouw de keuze. 


GEMEENTE SCAN

Met de gemeente scan leg je de thermometer aan voor de gemeente. Er worden in totaal zeven gebieden gemeten waar jij als leider of jullie als leiderschap team invloed op kunnen uitoefenen. De uitkomst van de scan laat je zien waar duidelijke groei mogelijkheden liggen voor de verdere ontwikkeling van de gemeente.

 

 

MOTIVATIEGAVEN TEST

In gemeente werk doet men vaak een taak omdat die nu eenmaal gedaan moet worden. Maar God heeft aan iedereen gaven gegeven. Veel beter is het om te ontdekken welke gaven je hebt, zodat de taak niet het doel wordt, maar het middel om jouw gaven tot bloei te zien komen. Deze test laat jouw ontdekken waar jouw gaven liggen waardoor jij energie krijgt van wat je doet. 

 

TEAM PROFIEL

Een team wat als een puzzel in elkaar past en leert samenwerking is een effectief team. Teams ontstaan niet zomaar. Dat vraagt inzicht in de kenmerken van een gezond team. Dit profiel geeft je dit inzicht en maakt meteen zichtbaar waar de groei mogelijkheden liggen. Groei als een gezond team zodat je een symphony wordt waarin iedereen zijn eigen kracht in zijn rol kan inzetten. 


DISC PROFIEL

Het disc profiel is een professioneel en zeer gewaardeerd instrument om zichtbaar te maken wat mensen drijft in hun gedrag en communicatie. Het is een buitengewoon krachtig hulpmiddel om je te helpen inzicht te krijgen in elkaar om effectief te werken aan versterking van je onderlinge relaties en je samenwerking. 

LEIDERSCHAPSSTIJLEN

Leer de stijl van je leiderschap kennen en je wordt direct een betere leider. Een van de meest belangrijke bekwaamheden van een leider is dat je weet op welke manier je ieder uniek individu leiding kunt geven. Met deze test krijg je inzicht in je natuurlijke stijl van leiderschap. Dat is de stijl die je van nature inzet. De uitslag echter biedt je een 'gereedschapskist' zodat je kunt kiezen welke stijl het beste bij welke persoon en welke situatie past. Dit inzicht is wat mij betreft een must voor iedereen die zijn leiderschap wil laten groeien. 

 

CONFLICTHANTERING STIJLEN

Conflicten zijn deel van het leven. Maar besef je ook conflicten springplanken voor groei zijn? Het is niet nodig dat de ene partij de andere schaakmat zet. Dit instrument maakt je bewust van je primaire reactie in een conflict. Maar laat je ook zien dat dit niet altijd de beste reactie is. Je krijgt dan ook een 'gereedschapskist' om de beste stijl te kiezen in elke fase van het conflict. Door een conflict goed te hanteren wordt het ook echt een springplank voor groei. Wat mij betreft hoort iedere leider bekwaam te zijn in het hanteren van conflicten. Deze test helpt je om daarin te groeien.