Home » Leiderschap » Leiderschapsteams

SAMEN KOM JE VERDER

 

Onderzoek heeft aangetoond dat als ganzen in een V-vorm vliegen de vliegafstand van de hele groep met 71% toeneemt. Dat geld ook voor teams. Teams die geleerd hebben om effectief samen te werken komen ook echt verder in de opdracht die ze hebben. Het feit is dat een groep mensen die bij elkaar komt nog geen team vormt. Om een team te vormen is er inzet nodig.

 

  • Leren samenwerken.
  • Het leren kennen van elkaars kracht en blinde vlekken.  
  • Duidelijkheid hebben over ieders rol.
  • De cultuur van het team.
  • De manier waarop besluitvorming is geregeld.

 

Dat zijn slechts een paar van de zaken die nodig zijn om een gezond team te kunnen zijn. Juist binnen lokale gemeenten wordt er veel in teams gewerkt en is het belangrijk om goed op elkaar te zijn afgestemd. De teambegeleiding zal er dan ook op gericht zijn om te leren optimaal team te zijn met elkaar. 

WERKWIJZE

 

Het begeleiden van teams is maatwerk. Ik begin dan ook altijd met een intake gesprek waarin boven tafel komt waar de ontwikkel vraag ligt. Aan de hand van die vraag stel ik een ontwikkel traject voorstel op met duidelijke doelen en afspraken die gehaald dienen te worden. Na akkoord van het voorstel gaan we met elkaar aan de slag. 

 

Bij de begeleiding maak ik gebruik van teamprofiel instrumenten die het team helpen om tot een dieper inzicht in elkaar en in de gezondheid van het team te komen. Vanuit dat inzicht komen ontwikkel doelen tot stand die als ze worden geïntegreerd in de team dynamiek zullen leiden tot verdere ontwikkeling en groei van het team zijn met elkaar.  

 

Neem contact met me op om tot een kennismaking en mogelijke intake te komen.